zoeken

Wijnkennis

Vina Mundi (met als missie "Helping people enjoy wine") is ervan overtuigd dat wijnliefhebbers maximaal van wijn genieten indien de ganse wijn-belevenis geoptimaliseerd wordt door een geïntegreerde combinatie van mooie wijnen, heerlijke gerechtjes, een toffe wijnkelder én een permanente uitdieping van wijn-expertise.  Daarom biedt Vina Mundi, naast blogs, diverse leerrijke én leuke cursussen:  

 

WIJNCURSUS:   bij jou thuis of in Bree

Het objectief van deze basiscursus is om

  • Je een introductie te geven in de voornaamste aspecten van wijn, zodat je een "kapstok" hebt om ook toekomstige kennis op een gestructureerde wijze te kunnen plaatsen.
  • Je een methodologie aan te reiken aan de hand waarvan je stap voor stap een beter inzicht krijgt in de wijnstijlen die je het meest apprecieert.

Deze basiscursus wordt aangeboden als CURSUS (2 avonden - max 12 personen - in principe in Bree) OF als ONLINE CURSUS.

ontdek meer

UITDIEPING WIJNKENNIS:   bij jou thuis of in Bree

Het objectief van deze "verdere uitdieping van de wijnkennis" is om stap voor stap specifieke thema's uit te diepen (bijv wijnregio’s, appellaties, wijnstijlen, effect van vinificatietechnieken zoals eiken vaten, combinatie wijn-gerecht, etc). Ook hier biedt Vina Mundi twee alternatieven aan:

  • CURSUS (telkens 1 avond - groep van max 12 personen - in principe in Bree) onderbouwd door een syllabus, video’s en door een degustatie van 6 wijnen in combinatie met bijpassende hapjes.
  • ONLINE CURSUS met 6 wijnen en een syllabus (thema, proefnotities, combinatie wijn-gerecht, eenvoudige recepten, etc).
ontdek meer