zoeken

MASTERCLASS WIJNREGIO'S: bij jou thuis (6 avonden - 2 personen)

3-02-2022 tot 31-12-2022

Je kiest zelf wanneer, waar en met wie je zal genieten.

DOELPUBLIEK: 

Deze reeks van Masterclasses focust op die personen die reeds een degelijke basiskennis over wijn (zoals deze cursus) hebben maar dieper willen ingaan op specifieke wijnregio's, bijvoorbeeld

  • Een gepassioneerde wijnliefhebber waarvoor dit een perfect cadeau kan zijn om te krijgen (of om zelf te kopen ...) 
  • Een koppel waarvoor dit een extra stimulans zal zijn voor een gedeelde passie voor de wijnen en keuken van betrokken wijnregio  
  • Een groep (vrienden/ vereniging/ collega's/ etc) waarvoor dit een een toffe repetitieve event kan zijn (ambiance verzekerd!). 

 

OBJECTIEF: 

  • Een zeer grondige kennis vergaren over de betrokken wijnregio: de appellaties, de druiven, een aantal belangrijke trends, overeenkomsten en verschillen tussen de diverse appellaties, de toppers, de P/Q wijnen, de jaargangen, etc
  • Gekoppeld aan de degustatie van de 6 "meest relevante" appellaties of stijlen binnen de wijnregio
  • Inzicht verkrijgen in wat je best eet bij deze wijnen
  • Reistips voor wie een wijnreis naar deze wijnregio plant.

 

PRAKTISCH: 

  • GERECHTJES:
    • De syllabus bevat een toelichting over de optimale combinatie van betrokken wijnen met gerechten en
    • Bijkomend ontvang je enkele snelle, gezonde en lijnvriendelijke recepten van gerechtjes die perfect passen bij de wijnen (een aantal van deze gerechtjes kan je ook kopen in de betere grootwarenhuizen, traiteurs of kaashandels). Zie deze blog voor meer details over de Vina Mundi recepten (incl een aantal voorbeelden van recepten).  
  • PRAKTISCHE ORGANISATIE VAN DE CURSUS:
    • Aantal avonden:
      • Als je een van deze Masterclasses met je partner of vriend(in) volgt, dan kan je hem best spreiden over bijvoorbeeld 6 avonden 
        • Met telkens wijn, enkele hapjes en/ of een gerechtje en/ of wat kaas en enkele video's en
        • Met eventueel, om de avond in te zetten, ieder een glas mousserende of witte wijn uit betrokken wijnregio (alle details wortden in syllabus opgenomen).
      • Als je de Masterclass op jezelf volgt dan kan je hem waarschijnlijk best spreiden over bijvoorbeeld 12 avonden. 
    • Je zal veruit de meeste kennis opdoen door de wijnen vergelijkend te degusteren; bijvoorbeeld iedere avond +/- 6 cl van ieder van de 6 wijnen (zoals verderop in het punt over de glazen aangehaald is dat tot aan de knik in betrokken glazen)  
      • Dit impliceert dat je een Coravin gebruikt (de "perfecte" tool om wijnen glas per glas te drinken en de wijn in de aangebroken flessen eventueel nog jaren in perfecte conditie te bewaren).
      • Indien je nog geen Coravin hebt, is dit hét moment om er in te investeren! Een investering (vanaf 199 €), MAAR Coravin biedt je een werkelijk totaal nieuwe dimensie om te genieten van mooie wijnen. 
        • Zie hier alle details 
        • Onder bovenstaande link zit ook een video van Robert Parker met zijn conclusies (o.a. "incredible discovery", "fabulous", "this blows my mind", amazing device")
        • Bij interesse, bestel je Coravin (er zijn verschillende modellen en kleuren) best online.
      • Tevens biedt Coravin alle flexibiliteit mbt de hoeveelheid wijn die gedegusteerd wordt (de aangebroken flessen kunnen immers nog weken, maanden of jaren in perfecte conditie bewaard worden)
    • Neem OP VOORHAND de syllabus, de video's en de documentatie over combinatie wijn-gerecht (incl recepten) even door zodat je een zicht hebt op het geheel en je de 6 (of 12) avonden kan plannen in functie van jullie (of jouw) voorkeuren. 
  • EEN OPEN COMMUNICATIE-LIJN
  • DEGUSTATIEGLAZEN:
    • Vina Mundi gebruikt voor cursussen en degustaties steeds "Chef&Sommelier Open Up Universal Tasting - 40 cl". Dit zijn glazen (> 21 cm hoog) waarmee je zeer gemakkelijk degustatieporties (5 - 7.5 cl) kan schenken hetgeen belangrijk is als je meerdere wijnen naast elkaar wenst te degusteren. 
    • Degustatieglazen worden NIET meegeleverd. Indien nodig, kan je deze glazen (in principe in dozen van 6) zelf bestellen via bovenstaande links. 
  
  • SAMENVATTEND:
    • De kost per persoon per avond bedraagt +/- 40 € + de kost van de hapjes die je klaarmaakt of koopt. Niet goedkoop, maar wél een fractie van de kost die je op restaurant zou moeten betalen voor een etentje met een vergelijkbare wijn
      • Een wijn die je daar aangerekend wordt tegen een factor van minstens 3 - voor de wijn alleen al ...
      • Zie in deze context ook deze blog.
    • Voor die kost verkrijg je:
      • Zes zéér aangename avonden voor 2 personen (met een topwijn en heerlijke hapjes of gerechtjes)
      • Plus: een zéér degelijke cursus over de wijnen van betrokken wijnregio
      • Plus: reistips om werkelijk te genieten van enkele dagen in deze wijnregio  
      • Plus: na het 6 maal uitgetest te hebben, een aanpak om thuis gezellige en lekkere wijn-etentjes te organiseren (samen met je partner en/ of samen met vrienden). Zie in deze context ook deze blog.
    • Heb je nog vragen over deze vervolg cursus?   Contacteer dan Vina Mundi via deze contactpagina 

 

PRIJS:   +/- 500 € (voor 2 personen) - afhankelijk van het prijsniveau van topwijnen in de betrokken wijnregio   

 

DE VOLGENDE CURSUSSEN ZIJN REEDS BESCHIKBAAR: 

  

DE VOLGENDE CURSUSSEN ZIJN BINNENKORT BESCHIKBAAR:  

 

CHAMPAGNE in al zijn nuances

  • Een grondige bespreking van de appellaties, de druiven, een aantal belangrijke trends, overeenkomsten en verschillen tussen de diverse appellaties, de toppers, de P/Q wijnen, de jaargangen, etc
  • Combinatie wijn met gerechten
  • Reistips voor wie een wijnreis naar deze wijnregio plant. 

 

Deze cursus zal binnenkort beschikbaar zijn. Vraag hier om een bericht te ontvangen wanneer hij gelanceerd wordt.

 
     
 

De voornaamste appellaties van BOURGOGNE

  •  Een grondige bespreking van de appellaties, de druiven, een aantal belangrijke trends, overeenkomsten en verschillen tussen de diverse appellaties, de toppers, de P/Q wijnen, de jaargangen, etc
  • Combinatie wijn met gerechten
  • Reistips voor wie een wijnreis naar deze wijnregio plant. 

 

 Deze cursus zal binnenkort beschikbaar zijn. Vraag hier om een bericht te ontvangen wanneer hij gelanceerd wordt.

 

     
 

De voornaamste appellaties van BORDEAUX

  •  Een grondige bespreking van de appellaties, de druiven, een aantal belangrijke trends, overeenkomsten en verschillen tussen de diverse appellaties, de toppers, de P/Q wijnen, de jaargangen, etc
  • Combinatie wijn met gerechten
  • Reistips voor wie een wijnreis naar deze wijnregio plant.  

 

 Deze cursus zal binnenkort beschikbaar zijn. Vraag hier om een bericht te ontvangen wanneer hij gelanceerd wordt.

  

 
     
 

Rode toppers uit TOSCANE

  •  Een grondige bespreking van de appellaties, de druiven, een aantal belangrijke trends, overeenkomsten en verschillen tussen de diverse appellaties, de toppers, de P/Q wijnen, de jaargangen, etc
  • Combinatie wijn met gerechten
  • Reistips voor wie een wijnreis naar deze wijnregio plant.   

 

 Deze cursus zal binnenkort beschikbaar zijn. Vraag hier om een bericht te ontvangen wanneer hij gelanceerd wordt.

 

 
     
 

RIBERA DEL DUERO versus RIOJA

  •  Een grondige bespreking van de appellaties, de druiven, een aantal belangrijke trends, overeenkomsten en verschillen tussen de diverse appellaties, de toppers, de P/Q wijnen, de jaargangen, etc
  • Combinatie wijn met gerechten
  • Reistips voor wie een wijnreis naar deze wijnregio plant.   

 

 Deze cursus zal binnenkort beschikbaar zijn. Vraag hier om een bericht te ontvangen wanneer hij gelanceerd wordt.